Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Suche im Wörterbuch von Uitmuntend / Zoek in het woordenboek van Uitmuntend 
(www.uitmuntend.de)

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Susa » 30.12.2009, 22:58

Wie bakt morgen (weer) oliebollen?

Bild

Ik moet zeggen dat ik ze wel lust maar geen zin in de vetzwangere lucht in mijn woning heb. Een bijkeuken heb ik helaas niet ...
Benutzeravatar
Susa
Moderator
 
Registriert: 23.07.2009, 10:13
Wohnort: Hessen

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Anne Witt » 31.12.2009, 12:54

Wij zullen vandaag s` avonds vlees fonduen eten.
En daar zijn de sauses erg belangrijk.

Avocado Dip:
2 reife Avocado
1 halbe Zitrone
6 Zehen Knoblauch
Salz, Pfeffer

Het spij tmij, dat ik het recept niet op NL heb gestuurd, ik ben een beetje lui geweest, hi hi!
Eet smakelijk!
LB Anne :O3
Anne Witt
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Ellen » 31.12.2009, 13:19

Susa hat geschrieben:Wie bakt morgen (weer) oliebollen?

Bild

Ik moet zeggen dat ik ze wel lust maar geen zin in de vetzwangere lucht in mijn woning heb. Een bijkeuken heb ik helaas niet ...


Ik ben al klaar met bakken maar ik heb ook een balkon :rofl: Ze zijn lekker, ben je nu jaloers B-) ?

Liefs van Ellen
Ellen
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon jaczdh » 16.01.2010, 15:36

Anne Witt hat geschrieben:Ik heb vandaag aardappelenpannekoekjes (?) (gekookt?) (gebakken?). Lekker! :-)
Maar nu moet ik de keuken (kuisen) schoonmaken, grrr! ~x(
LG Anne :O3

aardappelenpannekoekjes?? aardappelpannekoekjes
jaczdh
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Ellen » 31.03.2010, 17:15

Er is een nieuwe fruitsoort, die in Nederland wordt aangeplant. Ze heet: Pineberry!
Ellen
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Susa » 31.03.2010, 17:26

=P~ Mmmmh .. daar heb ik nou trek in =P~
Benutzeravatar
Susa
Moderator
 
Registriert: 23.07.2009, 10:13
Wohnort: Hessen

Bitterballen recept

Ungelesener Beitragvon blunx » 04.04.2010, 22:56

Kennt jemand das Rezept um Bitterballen zu machen? Ich habe "Bittergarnituur" in guter Erinnerung. :-)
Bier, Magenbitter und Gauda sind im Kühlschrank vorhanden. Ebenso Rindfleisch und Kalbfleisch. :hug:
Aber was sind die notwendigen Zutaten und wie die Zubereitung der Füllung?
Danke Euch für Tipps!

Kent iemand recept om Bitterballen te doen? Ik heb "Bittergarnituur" in goed geheugen. :-)
Bier, Maagbitter en Gauda zijn in de ijskast aanwezig. Even rundvlees en kalfsvlees. :hug:
Maar wat de benodigdheden en hoe is de voorbereiding van het vullen?
Dank u voor tipps!

:-h -Grüass
Joel
blunx
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Susa » 05.04.2010, 09:19

Ik kan je helaas geen recept uit mijn eigene voorraad bijdragen maar hier vind je 95 recepten voor bitterballen in alle variaties.
Benutzeravatar
Susa
Moderator
 
Registriert: 23.07.2009, 10:13
Wohnort: Hessen

Re: Bitterballen recept

Ungelesener Beitragvon Brinkley » 06.04.2010, 16:29

blunx hat geschrieben:Kennt jemand das Rezept um Bitterballen zu machen? Ich habe "Bittergarnituur" in guter Erinnerung. :-)
Bier, Magenbitter und Gauda sind im Kühlschrank vorhanden. Ebenso Rindfleisch und Kalbfleisch. :hug:
Aber was sind die notwendigen Zutaten und wie die Zubereitung der Füllung?
Danke Euch für Tipps!

Kent iemand recept voorBitterballen -----? Ik heb "Bittergarnituur" in goede herinnering. :-)
Bier, Maagbitter en Goudse kaas zijn in de koelkast aanwezig. Eveneens rundvlees en kalfsvlees. :hug:
Maar wat zijn de verdere benodigdheden (bij een recept zeg je meestal ingrediënten) en hoe is de voorbereiding van de vulling? (Of bedoel je: hoe worden ze gevuld?)
Dank u voor tip-s!

Het is niet gemakkelijk, Joel, bitterballen en vleeskroketten gaan bij het frituren vaak kapot! Het is heel belangrijk om de bitterbal/kroket goed te paneren! Ik heb er nooit veel geluk mee gehad!
Groetjes, Heleen

:-h -Grüass
Joel
Brinkley
 

Typisch niederländische Rezepte

Ungelesener Beitragvon Lutti » 24.06.2010, 12:21

Hab schon mal die Forumssuche bemüht, aber nur André Rieu im Kühlschrank und Bitterballen gefunden. Was gibt es denn so für typisch niederländische Rezepte? Erbsen- und Graupensuppe sollen ja typisch sein, oder? Und nur Gouda zählt nicht. ;-) Gibt es eventuell auch eine besondere Art, wie "drüben" gegrillt wird?
Lutti
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Lutti » 24.06.2010, 17:06

Ich Doof/Idiot/Blödmann. Danke Susa. (Diesmal ohne Peitsche. ;-) )
Lutti
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Japjer » 27.06.2010, 05:44

Ellen hat geschrieben:Er is een nieuwe fruitsoort, die in Nederland wordt aangeplant. Ze heet: Pineberry!


Pineberry..had het dan ananaardbei genoemd :-j
Japjer
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Brinkley » 30.06.2010, 12:26

Getverderrie!!!
Brinkley
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Lutti » 09.07.2010, 09:12

Hutspot mit klapstuk

Wurde heute als typisch niederländisches Gericht im TV gekocht. Aber heißt hutspot nicht "nur" Eintopf?
Lutti
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Haagsehans » 09.07.2010, 13:07

Lutti hat geschrieben:Hutspot mit klapstuk

Wurde heute als typisch niederländisches Gericht im TV gekocht. Aber heißt hutspot nicht "nur" Eintopf?



Nein der Herr !!

"Hutspot" ist ein ähnliches Gericht wie z.B. Stampf (NL - stamppot) wenn dir das ein Begriff sein sollte !?
Haagsehans
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Brinkley » 10.07.2010, 10:24

Lieber Lütti, Eintopf ist doch ein Oberbegriff für alles was zusammen in einen Topf geschmissen wird, meistens Kartoffeln und Gemüse, mit oder ohne Fleisch!
Das heißt auf NL "stamppot" und in Groningen "pot deurelkander" (durcheinander). Ich kenne aus Nord-D auch "Möhren-Durcheinander" oder "Weißkohl-Durcheinander" usw. für Eintopf.
Brinkley
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Lutti » 10.07.2010, 11:42

Jaja. Ich schmeiß am Monatsende ja auch alles in den Topf, was gerade noch im Kühlschrank ist. :-))
Lutti
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Brinkley » 10.07.2010, 14:21

Ja lecker! Ein_ Auflauf aus kalten Kartoffeln, Erdbeerjoghurt, Fleischwurst, und einem Rest Spaghetti Bolognese!
Zuletzt geändert von Brinkley am 11.07.2010, 11:51, insgesamt 1-mal geändert.
Brinkley
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Ellen » 10.07.2010, 14:46

Oha, bist du schwanger oder so? :-o
Ellen
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Lutti » 10.07.2010, 14:50

Du meinst hoffentlich Brinkley. Ich tue sonst noch Altbier und Emmentaler rein. :-))

(Nein, das soll kein Rezept sein.)
Lutti
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Gerard » 10.07.2010, 19:33

Hahaha.... Monatsende.... Reste aus dem Kühlschrank..... --> ALTbier :rofl:
Gerard
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon -felyrops- » 11.07.2010, 02:17

Heb je, Gérard, nog een trappist van Westvleteren in je koelkast? Bewaar hem dan in een kluis (etymologisch zijn kluis en klooster broeders). Dit "beste bier ter wereld", waarvoor je maanden op voorhand moet reserveren, zie ik zeer binnenkort verdwijnen, de Paters Trappisten zijn eigenlijk niet commercieel onderlegd, gelukkig voor ons, consumenten.
Contra: een eventuele overnemer zal nooit hetzelfde bier met evenveel liefde als des Paters liefde kunnen brouwen.
-felyrops-
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Gerard » 11.07.2010, 09:39

Gisteravond gemaakt: Nasi Goreng.
Smaakt erg goed in de hitte.

(voor 4 personen)
- 400 gr rijst
- 400 gr dobbelsteentjes kippevlees of varkensvlees
- 250 gr champignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr taugé
- een bosje lente ui
- sambal
- ketjap asin
- een zakje nasi kruiden
- bakolie

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, inclusief een flinke scheut ketjap asin
Champignons vierendelen
Lenteui fijn snijden. De witte bollen vierendelen (in de lengte)
Uien en knoflook pellen en snipperen
In een wok een flinke scheut bakolie op een hoog vuur heet laten worden
Vlees, uien en knoflook toevoeren en roerbakken totdat al het vocht verdampt is en de uien glazig
Champignons en de gevierendeelde bollen van de lente ui toevoegen. Inclusief een flinke schep sambal
3 minuten op hoog vuur roerbakken
Taugé en het gesnipperde lenteui groen toevoegen
1 minuut op een hoog vuur roerbakken
Nasi kruiden met 2 dl water (heet) toevoegen en goed doorroeren
De rijst schep voor schep door het mengsel doorroeren, eventueel met een klein scheutje water, wanneer het te droog wordt.
Het geheel nog 1 minuut flink doorroeren op een hoog vuur en met sambal en ketjap op smaak brengen.

Selamat makan = eet smakelijk
Gerard
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Lutti » 11.07.2010, 10:28

Zählt sowas auch schon zu den niederländischen Gerichten, oder ist das "noch ausländisch"?
Lutti
 

Re: Lekkere landelijke of regionale recepten uit B/D en NL

Ungelesener Beitragvon Gerard » 11.07.2010, 11:46

Nasi Goreng kommt ursprünglich aus Indonesien, allerdings ist es von fast jedem als Niederländisches Gericht adoptiert. Bei uns zuhause gibt es mindestens drei mal der Woche ein Reis oder Nudelgericht. Schmeckt lecker :-)
Gerard
 

Nächste

Zurück zu Essen und Trinken - Eten en drinken



cron